BEMUTATKOZÁS

Kedves Magyarország NagyFalu oldalra látogató vándor! :-)

... "Ki itt megpihensz", láthatod, hogy ez az oldal egyéni kezdeményezésre, de egy közösség támogatásával jött létre - lásd Adományozók listája. Az oldal lelkes létrehozóinak célja, hogy összegyűjtse és bemutassa az országban önellátásra, önfenntartásra törekvő egyéni, családi és közösségi kezdeményezéseket, részben személyes benyomásokon keresztül, részben mások ajánlása alapján.

Ezen tevékenységével létrehozott egy virtuális NagyFalu méretű "települést", melynek érdekessége, hogy

  • a Falu "lakói" (Családi Adatlapon szereplő személyek) mind létrehozták, vagy éppen most építik saját "Szeretet Terüket" (egy természettel harmonikusan együttműködő szeretetteljes életteret),
  • valamint az is kiderül, hogy nem feltétlenül szükséges egymás fizikai szomszédságában élniük ahhoz, hogy tudjanak egymásról, hogy esetleg megoszthassák termékeiket, terményeiket, gondolataikat, tapasztalataikat, programjaikat egymással,
  • s bizony még az is előfordul, hogy ezen oldal lapjain keresztül derül ki számukra: vannak még a közelükben élő hasonló gondolkodású és életmódot folytató emberek, családok.

Hajnali harmat

Mivel egyre többen keresik az életmódváltás lehetőségeit, és vannak, akik az önfenntartó, önellátó életmód kialakítására törekszenek, ezért ez az oldal egyúttal a már létező és működő gyakorlati példák bemutató terévé is válik azáltal, hogy az itt szereplő családok, egyének nyíltan felvállalják: bemutatják a saját létrehozott tereiket, a természettel való együttműködésüket, s személyes elérhetőségeik megadásával a hozzájuk kapcsolódni kívánó érdeklődők felé is segítő, támogató szándékkal viszonyulnak.

Azt tudni kell, hogy a valóságban sokkal de sokkal többen vannak már azok a családok, akik így élnek, mint az ezen a honlapon megjelenített családok száma mutatja (bár ez a szám amúgy napi szinten gyarapszik szerencsére :-)), de nem is célunk mindenki bemutatása, hiszen többségük pont azért nem vállalja az internet nyilvánosságát, mert idejét inkább birtoka építésére, szépítésére fordítja, másrészt mert nem feltétlenül vágyik vagy bírja a közszereplést. 

A családi adatlapok nem egységesítettek, uniformizáltak, mindenki azt és úgy mond el magáról, ahogy azt jónak érzi, jónak látja. Van, akiket mi találunk meg, és felkérünk az oldalon való megjelenésre, de lehet a Kapcsolat oldalon kitöltött űrlapon keresztül is jelentkezni vagy ajánlást adni. A bemutatkozás során elsősorban az Ember bemutatása a cél, azon teremtő gondolat gazdájáé, mely létrehozta és formálta a környezetét... a tulajdonos kertje, háza és birtoka intim területek, amikről tudatosan nem készül részletes bemutatás, ösztönözve ezzel a kedves látogatót, hogy "ha nem hiszi a virtuálisan megjelenő "mesét", maga járjon utána"!

Az Események menüpontban láthatóak az egymás között, egymásért szervezett programjaink, találkozóink, azt ajánljuk, hogy mindenki a lakóhelyéhez közelit keresse elsősorban, illetve, ha maga szervez olyat, ami a többieket érdekelheti, akkor azt felénk szintén jelezze a Kapcsolat menüpontban vagy a Piactéren történő hirdetési felületen (ehhez regisztráció szükséges), szívesen közzé tesszük az oldalon.

Tudástár és Inspirációk menüpontok a NagyFalu lakóinak saját személyes tapasztalataiból valamint közérdekű, vagy ezt a közösséget érintő, érdeklő témakörök információjából áll össze, amikhez javaslatokat szintén fogadunk. 

A térkép egész oldalassá is varázsolható a főoldalon állva a térkép jobb felső sarkában található ikonra kattintással.

Minden oldalt folyamatosan frissítünk, javítunk, feltöltünk. A frissítés dátumát az oldalak alján, ahol szükséges, megjelenítjük. Ennek az oldalnak van egy havonta jelentkező karbantartási díja, melyhez bárkitől, aki úgy érzi, a célt s a nemes ügyet támogatni szeretné, adomány jellegű hozzájárulást szívesen fogadunk. Erre a célra a következő számlaszámra lehet utalni:

Kátai Piroska (az oldal létrehozója és adminisztrátora), Magnet bank, 16200151- 18531596. Külföldről utaláshoz használható PayPal is, ennek a linkjét a Kapcsolat űrlapon keresztül lehet jelezni, hogy hová küldjük el. Az adományozó, ha nevét és lakóhelyét vállalja, bekerül az Adományozók listája menübe, mely a honlap láblécében, bal oldalt látható. 

És végül Hitvallásunk:

Közösségünk tagjai, Magyarország Nagyfalu lakói, önmagukat és környezetüket folyamatosan tökéletesítik, a "tájba illő" Emberré válásra törekszenek, mert hisznek abban, hogy Élet Tereik minőségi javítása az emberiség jövőjének kulcsa.

Jövőképünk: harmonikus kapcsolatokban élő családok, akik élhető nagyságú, virágzó kertekben tevékenykednek, egymással békében, egymást segítő, bizalmi rendszeren alapuló társ-kapcsolatokban élnek.

 

Ez az oldal, ha úgy tetszik, a jövő Facebookja, ahol a figyelem, a hangsúly az egyénről a közösségre, a beszédről a tettekre, a betűvetésről és olvasásról az élő környezetben létrehozott Szeretet Terek gondozására helyeződik.

 

Megjelenés: 2018. március 9.

Frissítve: 2019. március 31.