PappImiék

Helyszín
Magyarország, Panyola
Telefonszám
20 468 4919
E-mail cím

Személyes benyomások:

Papp Imi neve fogalom Panyolán, aki ismeri őt, az tudja mire értem. Egy igazi egyéniség, aki a maga módján sokat tesz a nehezebb sorsúakért, a testi-lelki-szellemi nevelésért, a szabolcsi régió fellendítéséért, stb.

A Panyolafesztivál idején augusztus első hétvégéjén már évek óta hagyományos módon Lomnapot tart, amikor megnyitja udvarát és kertjét minden érdeklődő számára, akik úgy érzik talán nála találnak meg valamit, amit keresnek.

2018-ban tábor lesz PappIminél minden olyan gyermek számára, akik a természetes, egyszerű életmód mellékhatásait magukon meg szeretnék tapasztalni… A többit mondják el maguk, a videó szereplői szavakkal... lásd az oldalon legalul


Konkrét adatok kérdések és válaszok formájában:

1. Mennyi ideig keresgéltetek, mire megtaláltátok a saját területeteket? Hogyan jutottatok a földetekhez?

Egyáltalán nem kerestük, szabadságon voltunk Magyarországon, éppen egy lakóautót vásároltunk előtte 4 nappal, de erre vetett a Sors és megláttuk, hogy eladó, megnéztük, az eladó elhitt minden szavamat :-) 40.000ft-al lefoglalóztuk augusztusba, aztán decemberbe kifizettük az egész összeget, pedig semmi tervünk nem volt házat venni, ugyanis akkor Skóciában laktunk. Egy ismerős családot látogattunk meg akkor itt Panyolán. Ez lett a vége, lett egy fészkünk úgy, hogy nem is akartuk.

2. Van szomszédotokban eladó terület, ami megvehető? Mik a paraméterei (nagyság, ár, fekvés, stb.) Szeretnétek-e szomszédokat látni, fogadni ott, ahol laktok?

Közvetlenül mellettem sajnos már nincs eladó ház, de egyel odébb van egy Napkapu vendégház, tulajdonosa Papp Bea, 11 milliót kért érte ezelőtt pár évvel, (nem fog annyit kapni érte). A faluban vannak még eladó házak, 2-3-5-6 milliós értékben, a területük 1200nm2-4000nm2-ig, földet külön nem lehet venni a földesurak túlzott birtoklás éhsége miatt. A falu a Nemtudom szilvájáról híres. 3 folyó között van, a falusiturizmos sok sok része még nincs kihasználva. Nefeledjétek Panyola a gyümölcs tenger közepén található, a föld nagyon jó! 

A megyében még nem találkoztam olyannal, aki az erőszakmentes életet éli  "paraszti stílusban", ha ilyen lakos szeretne ide költözni, akkor a hangulatom örvendene :-) Kimondottan örülnék egy filmkészítőnek, ha ide költözne. 

(Bakonszegen van egy 3100nm-es telek eladó, van rajta egy rozzant vályogház és víz és villany, két helyrajzi számon van, mert valamikor így vettem meg, 1.8 millió, vagy cserélném traktorra, csettegőre, összkerekes autóra)

3. Vannak-e munkák, amikre fogadtok segítő kezeket szállásért és ételért cserébe? Ha igen, kb. mikor és mennyi időre?

Igen vannak munkák mindig. Jelenleg éppen a 7 km-re levő erdő kivágása után összeszedhető gallyakat gyűjtjük és vágjuk fel tüzifának, na erre a munkára mától lehet jönni. Ugyanebből a galyakból bunker építés a gyerekeknek. Szállás van, étel csak akkor, ha tett is van. Csak beszélgetni tudod embereknek rossz lenne itt. Viszont nincs alkoholra, dohányra, húsételre, csúnya beszédre lehetőség. Nyáron lesz szalmabála készítés, behordás, és egy mobil szalmabálaház befejezése. Március végén kert ásás, eper gyomlálás, ritkítás, ültetés, rendezés. Valamikor a nyáron a csűrnek a tetőszerkezetét átalakítani. A ház lemeszelése, kijavítása jó időben, a műhely rendbe rakása. 

1-1 hétre szívesen látjuk azokat az embereket, akiknek a hangulatához éppen miránk van szükség.