Réka és Zoli

Helyszín
Magyarország, Nógrád
Telefonszám
20 807 0402
E-mail cím

Személyes benyomások:

Rékával és népes családjával még akkor találkoztam, amikor volt férjével, Tihanyi Istvánnal Máriahalmon laktak – ez kb. 2008-ban volt – a Lakatos Géza által elindított biofaluban Budapest környékén. Az első találkozás után azonnal közös “munkába” fogtunk: lelkesített bennünket az Életiskola, a vidéken újrakezdés, a kertészkedés, együtt mentünk el Abára, a falusi gimnáziumba még a megalakulásuk évében, együtt szépítettük  Máriahalom köztereit, és még számtalan más programunk volt közösen…

Nagyon megszerettem ezt a lendületes, bátor családot, akik egy időben szinte évente költöztek új helyekre, mindig ugyanazzal az álommal a szívükben: hogy megtalálják álmaik otthonát álmaik földjén. Úgy érzem a keresés Réka részéről véget ért Nógrádon, amiről beszéljenek bővebben ők maguk... az oldal alján található 2018. októberében készült videó interjúban.


Konkrét adatok kérdések és válaszok formájában:

1. Mennyi ideig tartott az élőhelyetek megtalálása?

9 hónap (jelképes, nem?). Zoli eladta a szigetszentmiklósi panellakását és megvásároltuk ezt a nógrádi házikót-telket. Majd hozzávettük később a két szomszédos telket is. 

2. Van-e a környéketeken eladó terület?

Itt inkább üdülőtelkek vannak, amik kisebbek, de van általában rajtuk valami bodega vagy faház. Sok eladó nyaraló van, és nagyon olcsók, ahhoz képest, hogy 60 km-re vagyunk Bp-től.

3. Lehet-e nálatok munkát vállalni azoknak, akik kíváncsiak erre az életformára és tapasztalatot keresnek?

Persze. Tavasztól őszig bővítjük a házat, csinálunk is majd egy kalákás fb-csoportot, a nagyobb munkálatokhoz kellene néhány segítő kész, ezeket velünk lehet egyeztetni.

_______________________________________________________________________________________

Megérkezett az ismétlő videó Rékáék kertjéről, amit 2018 júniusában vettünk fel. Itt látható:

https://youtu.be/IEPDsSN5km4

 

 

Készítette: Kátai Piroska

Frissítve: 2018. június 25.