Zsilinszki család

Helyszín
Magyarország, Tompa
Telefonszám
70 941 8884

Személyes benyomás:

Zsilinszki Ágival és családjával Ásotthalmon találkoztam először 2014-ben, amikor egy az Anasztázia könyvekből ismert “Vedrussz esküvői szertartáson” jártam a fiatal pár tanyáján az ő meghívásukra. Az esküvő már önmagában nagyon érdekelt, de annak még jobban örültem, hogy a tanya és környezetének díszítésében, az esküvő előkészületeiben is részt vehettem, mivel az előző estét és a következőt is ott tölthettem a tanyán.

Ágiék akkor szerényen azt nyilatkozták, hogy ők csak “elkezdték” azt a birtokot, amit Anasztázia megálmodott és a könyvekben leírt, azonban amikor személyesen tettem náluk látogatást ez év  őszén, akkor azért a kezdeteknél jóval többet láttam… sőt!!! Sőt!!! A birtokon található cédrusfa olyan nagy, amilyet magyar családi birtokon eddig még nem láttam…

Saját családi birtokuk kialakításáról és még sok más egyébről beszél Ági a lent található kisfilmben:


Egyéb konkrét adatok azokra a feltett kérdésekre, hogy hogyan találtátok a birtokot, van-e más számára hely ott, ahol éltek és vártok-e segítséget jó szándékú emberektől tanulásért cserébe:

"Akkoriban olcsón lehetett földet venni. Szakaszosan vásároltuk meg, előbb a tanyát, később a földet.

A birtokunk közelében több eladó tanya van kisebb földterületekkel.

Közvetlen szomszédunkban három hektárnyi terület eladó, és fél hektáron egy almáskert, felújításra váró tanyával 3,5 millióért.

Szántóföldek is vannak körülöttünk, amelyek alkalmasak lehetnének birtokok kialakítására. Egy parcella ott is eladó.

Bevallom, ahányszor végig megyek  a dűlőn, lelki szemeim előtt látom, hogy a területet egy hektáros családi birtokok népesítik be.  Hogy mikor indul be a teremtés az még nem tudható, de ez lesz a tér jövője. Kb: 25-30 birtok férne el.

Ez családi birtok településnek kevés, de egy minta kolónia felépíthető  rajta.

Nagy örömmel támogatnánk a leendő telepeseket.  A közösségi teret már el  is kezdtük kialakítani a birtokunk mellett.

Alkalmanként szívesen látnánk segítőket, főleg amikor megkezdjük az építkezést a közösségi téren. Egy tűzifából sárba rakott kunyhót tervezünk a nyáron  július, augusztus táján összehozni.

Mindenek előtt szakembert keresünk aki instrukciókat tudna adni de nagy szükség lesz a segítő kezekre is."

 

Létrehozva: 2018. március 9.

 

Frissítve: 2018. április 5.