Tóth Bea

Helyszín
Magyarország, Ásotthalom
Telefonszám
20 337 3711
E-mail cím

Személyes benyomások:

Tóth Bea több előadást is tartott családi birtok építők köreiben összehívott Anasztázia találkozóinkon, mivel több mint húsz éve él tanyán, szakmája szerint mezőgazdasági mérnök, és bőven van tapasztalata nem csak a környék embereivel, hanem annak növényeivel és állataival is. Különös ösztönzést adott számára az Anasztázia könyvek elolvasása, az abban található információk megvalósítása, önmaga mélyebb megismerése a természet visszajelzései által…

Saját területét, mely bő egyholdas (kb. 7000 négyzetméter) csak az utóbbi időkben kezdte el komolyan megművelni – jelenleg több ezer tő paprika fordul termőre az idén – de mások családi birtokaihoz évek óta tevékenyen kapcsolódik, és hosszú távon a biodiverzitás (akár 200 különböző növényi faj) kialakítása a cél…

A többiről meséljen Bea a saját szavaival a 2017. augusztusában készült videó interjún keresztül


Néhány konkrét adat kérdések és válaszok formájában:

1. Mennyi ideig tartott a földterület keresése?

Kb. fél év keresgélés és fél év átírási várakozás után vehettük birtokba (szeptemberben foglaltuk és a következő év májusában költöztünk).

2. Van-e a szomszédodban megvehető telek, tanya?

Igen, van: 6 hektár szántó 2, 4 millió tőlem 500 méterre, és tőlem 10 méterre 1,5 ha szántó 1,1 millió. Mindkettő homok. Szomszéd tanya 1 hold földdel 4,5 millió. Szívesen látok a szomszédomban olyan kiköltözésre vágyó embereket, akikkel kapcsolatunk a kölcsönös tiszteleten alapul.

3. Fogadsz-e idénymunkára nálad tanulni és dolgozni vágyó segítő kezeket?

Igen, szállásért, ételért cserébe max 2 fő, max 1 hétre, 6 óra/nap munka, az év bármely szakában, különös tekintettel áprilisra, mikor földelőkészítés, magvetés és májusra, mikor legintenzívebb a gaznövekedés.

Frissítve: 2018. március 10.