A fenyőgyanta áldásos hatása

Fenyőgyanta: a természet csodája

Egy hosszabb lélegzetű angol nyelvű cikk lényegi tartalmát foglaltuk össze az alábbiakban magyarul. Az eredeti cikket az angol oldalainkon lehet olvasni teljes terjedelmében a forrás megjelölésével.

A fenyőgyanta a legújabb tudományos kutatások alapján baktérium és vírusölő hatású, ez az egyetlen olyan természetes anyag, amely be tud férkőzni a sejtmagba és onnan is képes kiölni a megtelepedett vírust. Sokszor a kiújuló betegségeink a sejtmagban megbúvó vírus újra és újra-éledéséből származnak.

Jól lehet még tisztítani vele a következő elváltozásokat:

sejten belül elraktározott mérgek, toxikus maradványok, kemoterápia maradványai, idegen testek, radionuklid (radioaktív szennyezés lerakódásai) és nehézfém sók, ultrahang káros hatásai (az egészséges kromoszóma tiszta vízbe helyezve kellemes melódiájú hangot ad ki, ami sosem ismétlődik, viszont ultrahangos behatás után ez a melódia ismétlődő zörejjé, zümmögéssé változik, ami sérülést jelez.)

Az emberi génállomány fenyőgyantával történő érintkezése után a kromoszómákban a hibás rész önmagától megjavul, kiegészül az elvesztett természetes programmal, kijavítódik. Néhány polimer is tudja ezt bizonyos százalékig, de a leghatékonyabb a szibériai cédrus és vörösfenyő gyantája. Ugyanúgy, ahogyan a számítógép memóriájából sem lehet kitörölni valamit, amit a felhasználó már törölt, egy programozó bármikor vissza tudja azt állítani. A természetes program is visszaállítható ugyanígy.

A gyanta hatásának összehasonlítása vízzel:

A víz egy „befolyásolható” közeg: érzékeny, mozgó, reagáló anyag, az információ hordozója, programozható, tisztítható, szabadon felhasználható.

Ezzel szemben a gyanta: „stabil” közeg, amely állandó, a természet által belé kódolt információt tartalmaz, amit egy ember nem tud befolyásolni, kitörölni vagy átprogramozni. Emiatt alkalmas revitalizálásra, felélénkítésre, tisztításra, az elveszett információk visszaállítására és a sérüléstől való megvédésre. Tehát arra, hogy megőrizzen, konzerváljon, megvédjen.