Kaáli Nagy Zsombor

Helyszín
Magyarország, Hosszúhetény
Telefonszám
30 342 2437
E-mail cím

Személyes benyomás:

Zsomborral egy alternatív iskola megbeszélésen találkoztam először, ahol egy sikeresen működő erdei iskola megvalósításáról volt szó. Mi felnőttek igyekeztünk találgatni, meghatározni mi lenne jó a gyerekeknek, mit adnánk át nekik szívesen úgy, hogy az mindkét fél megelégedésére szolgáljon. Zsombor családjával a "Zengő Szív" jurtafalu közvetlen szomszédságában él és magukról így mesél: 

"Párommal és négy gyerekünkkel, Hosszúhetényben lakunk a szőlőhegyen egy egy hektáros telken, Pécs mellett. Én jelenleg főállásban művelődésszervezéssel, otthoni alkotóművészettel és alkalmanként baráti körű rendezvényszervezéssel foglalkozom, a párom jelenleg főállású anya, egyébként óvónő.
Telkünkön igyekszünk az életünket minél inkább önmagunk fenntartására berendezni, ez inkább kisebb mint nagyobb részben sikerül. Teljes egészében a jelenlegi kiadásfüggő, technikaalapú világban, ez úgy néz ki nem lehetséges. Van egy kis gazdaságunk tyúkokkal, kecskékkel melyek a tojás és tej, ill. tejtermék igényünket hívatottak fedezni, amennyire lehet.
Évek óta kiskertet is igyekszünk művelni, változó eredményességgel. Vannak kisebb nagyobb gyümölcsfáink is, van ami már terem, van ami már kimegy a permetezés hiánya miatt. Mi csak lemosó permetet használunk, ritkán egy-egy monília elleni szert, de alapvetően nem használunk kémiai védelmet. Telkünk többi részén van valamennyi legelő és kaszálóterület is.
Régebben tartottunk egy-két tábort, van most már hozzá némi infrastruktúránk. Alvásra lehetőség van egy négy személyes faházban, és egy szintén 3-4 személy alvására alkalmas félig földbemélyített fa szerkezetű jurta jellegű házban, mely telkünk kegyhelyeként is szolgál. Ezenkívül sátrat is lehet használni.
Van bográcsos tűzhelyünk, egy sok minden sütésére alkalmas kemencénk, illetve vendég célú mellékhelységként két természetes használatú faépület."

Honlap: http://kaalifa.hu

Frissítve: 2018. március 12.