Paulics Péterék

Helyszín
Magyarország, Kávás

Személyes benyomások:

Péterrel és Andreával már többször találkoztam különböző tanulási, iskolai fórumokon, ahol alternatív oktatási formákról, otthonoktatásról volt szó. Lenyűgözött elképesztő életbölcsességük, melyet biztosan érezhető, hogy nem könyvekből olvastak, hisz gyermekeiken és sajátos életmódjukon keresztül nagyon sok az átlagtól eltérő megtapasztalásban volt részük. Sajátos utat járnak, melyben, hál' istennek, egyre többen szegődnek társul. Tanyájukon három éve jártam Takács Anasztáziáék (Kondorfa) nyári táborának kis csapatával, ahonnan feltöltődve, teljesen elbűvölve tértem vissza, és azzal az elhatározással, hogy egyszer még én is fogok így élni... Róluk már sokan cikkeztek, van pár videó is a neten, én is terveztem 2017 őszén, hogy látogatást teszek náluk, de nem tudtunk egy mindkettőnknek alkalmas időpontot találni... ami késik, nem múlik...

Péter írt bemutatkozót családjukról és Szeretet terükről:

"Mi egy olyan család vagyunk,akik a saját földjükön élnek,önfenntartó életet. Arra törekszünk, hogy minél nagyobb mértékben önellátóvá váljunk.9,5 ha területen élünk 5 gyermekkel és állatainkkal.
Kenyerünket magunk sütjük,mindenféle tejterméket csinálunk. A zöldségünket is magunk termeljük. Villanyunk nincs, fúrt kutunkból nyerjük a vizünket. Jurtákban lakunk és igyekszünk a Természettel harmóniában élni. A gyermekeink itthon születtek és magunk tanítjuk őket.

Szívesen segítünk olyan embereknek,akik hasonló értékek mentén kívánják a jövőjüket élni. Készültek rólunk filmek is, a neten a nevem alatt megtalálhatók. Zala megyében élünk."

A kép a Magyar Nemzetben megjelent cikkből ollózva. A cikk teljes egészében itt olvasható:

https://mno.hu/f22/nem-kerunk-a-varosbol-azaz-jurtaban-az-erdo-kozepen-2394591

Frissítve: 2018. március 10.