Horváth Isti

Helyszín
Magyarország, Sárvár
E-mail cím

Személyes benyomások:

Istivel egy alternatív iskolakezdeményezés alakuló megbeszélésén beszélgettünk először jövőbeli terveinkről. Ő is már évek óta arról álmodik, hogy egy nagyobbacska birtokon saját maga építsen otthont, s a házához közel egy óriási focipálya (mivel tesitanár és fociedzőként is dolgozik), illetve gyümölcsfák, virágzó kert legyen. Majdani családja majd ezen a területen fog élni, a természetben, békében és harmóniában. Isti pár évvel ezelőtt megtalálta azt a telket, mely a céljainak legjobban megfelel és melyen hasonló érdeklődésű társait is szívesen látja, ha arra járnak.

A nyári hónapokban "Isti bácsi" focitáborokat tart általános iskolás fiúknak és lányoknak is a Balatonhoz közel Gyenesdiáson.

Az Istivel készült riport hamarosan, október közepén látható lesz az oldal legalján. Addig is meséljen ő maga a saját birtokáról írásban:

"Helyszín: Sárvár-Hegyközség Hrsz.0305/87

Terület: 2,16 Ha

Jellege: külterületi gyümölcsös

Mielőtt megvásároltam több, mint egy évtizede teljesen elhanyagolt terület volt, amiben körtéket termesztettek a 90-es évek végéig. Mivel kárpótlási jegyen kapták az emberek, így "természetesen" elhanyagolták az ölükbe hullott kincset. Jóformán az összes körtefa elöregedett, megbetegedett, teljes dzsumbujjá alakult a környezet. Átláthatatlan bokorrengetegé vált, amiben imitt-amott erdei állatok kis útjaik voltak észlelhetők. Alkotó szellemű, kreatív és nagy "projektek"-ben gondolkodó emberke lévén megálmodtam ezt a területet olyannak, ahol az emberek, legfőképp gyerekek egy kellemes környezetre lelnek és játszhatnak kedvükre, ami akár az én kis lakhelyemül is szolgálhat. Jelenleg is ebbe az irányba tart. A nagy dzsungelt teljesen kitisztult, meghagytunk 47 db cserfát, egy körülbelül 2 000 m2-es akácost és a telek egyik oldalában pedig a retro-körtefákból egy fél sornyit, hátha életre kelnek. A fociszeretetem beleégette magát a "projektbe", hisz egy nagyjából 4 500 m2-es részből számunkra - remélhetőleg a kis focista palánták számára is - csodás focipályát építettünk saját kezűleg. (2018.április 7-én adunk/adtunk otthont az első fociedzésnek, amelyen több, mint 50 gyermek vesz/vett részt.)

2017 szeptembere óta áll egy 23 m2-es kis mobil faházacska, amely 2018 tavaszán a kis otthonommá fog válni. Jelenleg épp a füvesítés zajlik a ház körül, melyet kiskert építés fog követni. A jövőben tervezem gyümölcsbokrok és fák ültetését, kis halastavat, nyári konyhát, kiülős helyeket és sok olyat, amikről még jelenleg fogalmam sincs. :)"

Létrehozva: 2018. március 29.

Frissítve: 2018. október 9.